Je hoef niet elke wedstrijd te winnen om de beste versie van jezelf te zijn. 

Iedere dag in de week worden er breakdance lessen aangeboden op verschillend niveau. Voor iedereen die echt verder wil, hebben we de Damn Fresh Crew. We brengen graag iedereen uit verschillende lessen en omgeving samen door maandelijks een Damn Fresh Jam te organiseren. Daarnaast organiseren we iedere zomer de breakweken voor iedereen die niet stil kan zitten in de zomer. Dan organiseren we ook nog regelmatig een battle waar je jezelf kunt meten met anderen en ervaring op kan doen. 

 

Het begon voor mij toen ik 8 jaar oud was met het kinderpartijtje van, Bas de Muijnck, een goede vriend van. Zijn oppas, Johan Zandbergen, was toen der tijd een b-boy en een gaf ons een breakdance les in de Ypsalon in Heiloo. Na de workshop was iedereen zo enthousiast dat daar een vaste les in Heiloo ontstond. Samen met Sam de Muijnck, het broertje van Bas, was ik de meest fanatieke in de groep en trainen we dagelijks aan onze moves. Vier jaar later toen ik nog in groep 8 zat en Sam 10 jaar was starte we onze eigen breakdance lessen bij thuis in de woon kamer. De eerste les hadden maar liefst één leerling… maar gelukkig kwamen er met de week meer vrienden van hem bij tot dat het niet meer in mijn huis kamer paste. Vervolgens zijn we gaan les geven in de Ypsalon, de plek waar het allemaal begon.

Even later kondigden Johan aan te stoppen met het les geven en hebben Sam en ik zijn lessen over genomen in Heiloo en heb ik ook zijn lessen in Castricum over genomen. Johan was namelijk niet alleen druk met breakdance maar vooral met video en teksten schrijven. Alles wat hem inspireerde en waar hij creativiteit in zag plaatste hij op zijn web site. Drie keer raden wat de naam was van zijn web site? Damn Fresh! Het was een platvorm waar van alles voorbij kwam, van muziek tot verhalen over eenwielers, van zelf spottende video’s tot een breakdance video waar wij in voor kwamen. Alles wat je daar tegen kwam was Damn Fresh en vol trots voelde we ons hier onlosmakelijk verbonden mee. Zelfs toen Johan besloot de site offline te halen, liepen we nog dagelijks in een DF t-shirt. Uiteindelijk waren wij het enige wat nog actief was onder die naam en hebben we de site weer online gezet maar in een geheel nieuw jasje.